Αλήθεια ή Ψέμα: Το τέλος του κόσμου σε λίγες ημέρες - RodosMagazine

Breaking

Αλήθεια ή Ψέμα: Το τέλος του κόσμου σε λίγες ημέρες

132974_19324

Αυτές οι αράδες γράφονται λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τη συντέλεια του κόσμου, απορώντας: Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου του 2012, στις 13:13, θα έρθει το τέλος ή απλά κάποιοι θα σταματήσουν να κερδίζουν αλόγιστα πάνω σε καταστροφολογικά σενάρια;


Ένα ημερολόγιο
Την ερχόμενη Παρασκευή τελειώνει το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγιας, γεγονός που έχει δώσει την αφορμή σε διάφορους να προβλέπουν την συντέλεια του κόσμου μέσα από εικόνες Αποκάλυψης.
Το ημερολόγιο, βέβαια, δεν τελειώνει για πάντα. Συγκεκριμένα, τελειώνει ένας μεγάλος κύκλος 394 ετών. Αυτός ο κύκλος, ο 13ος μάλιστα, ονομάζεται μπακτούν. Συνεπώς, όπως το δικό μας ημερολόγιο τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο – και κανείς δεν σκέφτεται την αυτοκτονία μπροστά στον κίνδυνο ένας τεράστιος κομήτης να προσγειωθεί στην αυλή του – στις 22 Δεκεμβρίου αρχίζει το 14ο μπακτουν.
Ήταν το 1977 όταν ο αστρονόμος, Τζον Κάρλσον, ανακάλυψε το ιστορικό «παραθυράκι» στο ζήτημα του ημερολογίου, ενός αντικειμένου που στην πραγματικότητα δεν έχει δει κανείς. Ο Χοσέ Αργκέλες, επίσης, το 1987, έγραψε ένα βιβλίο, «ο Παράγοντας Μάγιας», το οποίο ακόμη πουλάει διαρκώς αντίτυπα.
Ο Κάρλσον ήδη από τότε μέχρι και σήμερα κάνει διαλέξεις στην οποία το εισιτήριο, σύμφωνα με όσους τις έχουν παρακολουθήσει, ανέρχεται σε 250 δολάρια κατ’ άτομο.
Και εγένετο καταστροφολογία
Σύμφωνα με τους φίλους εσχατολόγους στις 21 Δεκεμβρίου θα συμβούν: To τέλος του ημερολογίου των Μάγιας, πλημμύρες, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, κλιματικές αλλαγές, εξωγήινοι, αντιστροφή πόλων, σεισμοί, θανατηφόρες ακτινοβολίες, πόλεμοι, ευθυγράμμιση πλανητών και ένας πλανήτης θα συγκρουστεί με τη Γη.
Ο πλανήτης Χ ή Νιμπίρου θεωρείται ότι υπάρχει και έχει 4 φορές το μέγεθος της Γης. Μάλιστα αυτός ο πλανήτης λέγεται ότι βρίσκεται σε ευθεία κατεύθυνση προς τον πλανήτη και η σύγκρουση θα γίνει αυτήν την αποφράδα ημέρα.

Βλέποντας τον πανικό που έχει προκληθεί σε πολλούς ανθρώπους, η NASA απαντά ότι εάν υπήρχε αυτός ο πλανήτης και ερχόταν κατά πάνω μας θα τον βλέπαμε ήδη με γυμνό μάτι. Δεν θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να το κρατήσει κρυφό.
Όσον αφορά τις ευθυγραμμίσεις πλανητών και την ηλιακή καταιγίδα, αυτά δηλώνουν οι επιστήμονες ότι είναι συχνά φαινόμενα και δεν αποτελούν κίνδυνο.
Άλλοι λένε ότι θα αντιστραφούν οι πόλοι της Γης. Οι επιστήμονες αντεπιχειρούν ότι απαιτούνται 400.000 χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο, και εφόσον γίνει θα χρειαστεί μόνο να προγραμματίσουμε ξανά τις πυξίδες. 
Ένα γαλλικό χωριό
Όχι το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ αλλά το Μπουγκάρακ στα Πυρηναία Όρη είναι αυτό που θα αντισταθεί στην επικείμενη καταστροφή. Η γαλλική αστυνομία βρίσκεται επί ποδός καθώς ήδη το χωριό έχει γεμίσει. Οι τιμές στα προϊόντα είναι το μόνο μη φυσιολογικό που συμβαίνει στην περιοχή.
Το κάστρο και η καρδιά του Πλαταμώνα
Κατά μια διαφορετική ερμηνεία των πραγμάτων, οι διασωθέντες της συντέλειας δεν θα πίνουν μόνο γαλλικό κρασί και θα τρώνε διάφορα τυριά. Θα υπάρξει σωτήριο μέρος και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους εσχατολόγους γεωγράφους, το μέρος αυτό τοποθετείται στους πρόποδες του Ολύμπου.
Συνεπώς, εφόσον θέλετε να τονώσετε την ελληνική οικονομία, μπορείτε να ταξιδέψετε στον Πλαταμώνα για τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Λεφτά με την σέσουλα
Όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να βγάλουν λεφτά με την σέσουλα πουλώντας προϊόντα με ημερομηνία «λήξης» την 21η Δεκεμβρίου.
Για παράδειγμα, στη Φλόριντα των ΗΠΑ κατασκευαστική εταιρία προσφέρει σωτηρία για 50.000 δολάρια. Η εταιρία κατασκευάζει καταφύγια που θα είναι σε θέση να προστατέψουν πλήρως τον ιδιοκτήτη από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Τα καταφύγια διαθέτουν όλες τις ανέσεις: τηλεοράσεις, κουζίνα ακόμη και κάμερα για επαφή με τον έξω κόσμο. [σ.σ. οι κάμερες θα επιβιώσουν της συντέλειας]
Ραντεβού με την καταστροφή
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανήτης μας έρχεται αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική καταστροφή. Σύμφωνα με διάφορα σενάρια δεν θα έπρεπε να υπάρχουμε σήμερα. Ενδεικτικά παρατίθενται κάποιες από αυτές:
1000 μ.Χ.: Όλοι είχαν βγει στους δρόμους περιμένοντας να δουν κάτι να έρχεται από το άγνωστο σύμπαν για να κόψει το νήμα της ζωής στον πλανήτη. Δεν έγινε τίποτα. Παρόλα αυτά, αρκετοί έχασαν την ζωή τους εκείνη την χρονιά λόγω ασθενειών, όπως η πανούκλα.
1910 μ.Χ.: Το 1881, ένας αστρονόμος μελέτησε τους κομήτες και ανακάλυψε ότι στις ουρές τους υπάρχει ένα θανατηφόρο αέριο, παρόμοιο με το υδροκυάνιο. Η μελέτη του δημοσιεύτηκε, αλλά κανείς δεν έδωσε μεγάλη σημασία μέχρι που, μερικά χρόνια αργότερα, όλος ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι ο κομήτης του Χάλεϊ θα περνούσε τόσο κοντά στη Γη που ενδεχομένως η ουρά του θα την ακουμπούσε. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο παρόλα αυτά.
1997 μ.Χ.: Ο κομήτης Χάλεϊ επιστρέφει. Κατά τους εσχατολόγους φέρνει μαζί του και ένα σκάφος εχθρικότατων εξωγήινων. Αν και η φημολογία αυτή διαψεύστηκε από τους αστρονόμους αλλά και από όλους όσους παρακολούθησαν με τηλεσκόπιο τον κομήτη έπεισαν μια αίρεση -που πίστευε ακράδαντα στα UFO- ότι ο πλανήτης θα καταστρεφόταν σε λίγο καιρό. Στις 26 Μαρτίου του 1997, 39 από τα μέλη της λεγόμενης αίρεσης Heaven's Gate, αυτοκτόνησαν μαζί με τον αρχηγό τους, Μάρσαλ Άπλγουαϊτ.
1999 μ.Χ.: «Το έτος 1999, τον έβδομο μήνα/ Από τον ουρανό θα έρθει ο μεγάλος βασιλιάς του τρόμου». Προφητεία του Νοστράδαμου για τον Αρμαγεδώνα τον Αύγουστο του 1999. Ο ίδιος είχε ατυχώς προφητέψει ότι θα συνέβαινε το ίδιο και το 1732.
2000 μ.Χ.: Το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά, τη δεκαετία του 1970, όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι περισσότεροι υπολογιστές δεν θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στις χρονολογίες του 1900 και του 2000. Οι θεωρίες χάους, με υπολογιστές να τρελαίνονται και τον πλανήτη να καταστρέφεται με τον ερχομό της νέας χιλιετίας κατέκλυσαν τον πλανήτη. Οι πωλήσεις των όπλων αυξήθηκαν κατακόρυφα και πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν την Πρωτοχρονιά σε αυτοσχέδια καταφύγια. Παρά το ότι ξοδεύτηκαν περί τα 600 δις για προστασία και ασφάλεια, η καλή διάθεση ήταν το μόνο που χάθηκε. Είχαν σημειωθεί και αυτοκτονίες.

Μην κανονίσετε τίποτα
Ακόμη και αν η ανθρωπότητα την «γλιτώσει» την Παρασκευή, υπάρχουν μερικές ημερομηνίες που έχουμε την ευκαιρία να καταστραφούμε.
Για να μην υπάρχει επανάπαυση, τον Ιανουάριο του 2013 οι μάρτυρες του Ιαχωβά έχουν προβλέψει τον Αρμαγεδώνα να πέφτει στην Γη. Το 2018 μ.Χ. το τέλος του κόσμου όπως διαδίδεται από τον Ορθόδοξο μοναχό, πατέρα Μάξιμο. Ο πατέρας της φυσικής, Νεύτωνας, λίγο πριν πεθάνει είχε γράψει στο πίσω μέρος ενός φακέλου ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στο έτος 2060 μ.Χ. Αν ούτε τότε καταστραφεί η Γη, το 2068 μ.Χ. έχουμε μια ακόμη ευκαιρία: ο αστεροειδής Απόφις θα συγκρουστεί με τον πλανήτη.
Την ερχόμενη Παρασκευή τελειώνει το ημερολόγιο των Μάγιας, όχι όμως και το δικό μας. Εξάλλου, μέχρι να το αποφασίσει η τρόικα, η Ελλάδα δεν καταστρέφεται. 
Υ.Γ.: Εάν διαβάζετε αυτό το κείμενο και το ημερολόγιο δείχνει 2013, ενώ είστε μόνος πάνω στον πλανήτη, μάλλον κάναμε λάθος.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες