Με ρεφενέ γίνονται πλέον τα χειρουργεία στη Ρόδο - RodosMagazine

Breaking

Με ρεφενέ γίνονται πλέον τα χειρουργεία στη Ρόδο

thumb_640

Με έρανο ανάμεσα σε συγγενείς, νοσοκόμους και γιατρούς που βάζουν τα χρήματα για την αγορά ραμμάτων, γαζών, αιμοστατικών και άλλων από τη τσέπη τους(!) γίνονται τα χειρουργεία στο νησί της Ρόδου.

Η υπόθεση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο επικίνδυνη, τόσο για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά πολύ περισσότερο, για τους ίδιους τους ασθενείς που μπαίνουν σε μια δοκιμασία άνευ προηγουμένου.
Με δηλώσεις που έκανε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Δημήτρης Μακρής, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο με αυτούς τους ρυθμούς και ότι απαιτείται άμεσα η λήψη έκτακτων μέτρων πριν να είναι αργά.
Ο κ. Μακρής, υπογράμμισε ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ρόδου, πάσχουν πλέον και στην πιο απλή λειτουργία τους, δεδομένου ότι απουσιάζουν βασικά ιατρικά είδη για να γίνει μια επέμβαση, όπως είναι τα ράμματα, οι γάζες και τα αιμοστατικά!
Χθες τα πρωί, για να γίνει μάλιστα ένα χειρουργείο και να μην αναβληθεί και να μπει σε λίστα αναμονής ο ασθενής για άλλους έξι μήνες, οι χειρουργοι, έβαλαν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη και αγόρασαν τα βασικά αναλώσιμα που απαιτούνταν, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η όλη διαδικασία!
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σε άλλες περιπτώσεις, τα αναλώσιμα αυτά, αγοράζονται από τους ίδιους τους συγγενείς πολλές φορές ενώ η όλη κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα ολοένα και χειρότερη.
Ενδεικτικό στοιχείο που φανερώνει ότι το νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκεται πλέον στα όρια «κατάρρευσης» είναι ότι από τα χειρουργεία απουσιάζουν υλικά που κοστολογούνται μόλις με 3 ευρώ όπως είναι οι αιμοστατικοί επίδεσμοι!
Η όλη κατάσταση, απασχολεί έντονα το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Ρόδου, τη διοίκηση και βέβαια την τοπική μας κοινωνία, που άναυδη τα τελευταία χρόνια βιώνει με τον έναν ή άλλο τρόπο, τις δραματικές ελλείψεις που καταγράφονται στο Νοσοκομείο μας.
Αυτό που απασχολεί ίσως περισσότερο από κάθε φορά, είναι ότι ποτέ ξανά στην ιστορία του το νοσοκομείο του νησιού μας δεν έφθασε σε τέτοιο επικίνδυνο χάλι σε ότι αφορά την έλλειψη αναλώσιμων ιατρικών υλικών.
Και το χειρότερο, ότι μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες θα ξεκινήσουν μαζικά και οι αφίξεις των ξένων τουριστών (και άρα η αύξηση των περιστατικών στο νοσοκομείο της Ρόδου) προς το νησί μας, με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο μπορεί κανείς να συνδυάσει για τον τόπο και τη χώρα μας, στην περίπτωση που η αντιμετώπιση περιστατικών ξένων τουριστών, δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Γράφει : Μιχάλης Μαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες