Μετά την Πειραιώς και άλλες τράπεζες θα προχωρήσουν σε διαγραφή χρεών - RodosMagazine

Breaking

Μετά την Πειραιώς και άλλες τράπεζες θα προχωρήσουν σε διαγραφή χρεών

ba98e5da5b4dd70f6651728f86603a2a_L

 

Ακολουθώντας το παράδειγμα της τράπεζας Πειραιώς και άλλες τράπεζες θα προχωρήσουν σε διαγραφή χρεών.

Χιλιάδες δανειολήπτες πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα, εξαιτίας της κρίσης, ανακουφίζονται από τα μέτρα που αποφάσισε η διοίκηση της Τράπεζας και ανακοινώθηκαν σήμερα, με βασικό στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες κινήσεις εξετάζουν, μετά την κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς και άλλες συστημικές τράπεζες.

Τα στελέχη των τραπεζών επισημαίνουν ότι ήδη το εγχώριο τραπεζικό έχει ήδη προχωρήσει και συνεχίζει να προχωρεί σε ρυθμίσεις εκατοντάδων χιλιάδων δανείων πελατών της τόσο στην καταναλωτική όσο και στη στεγαστική πίστη.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, οι τράπεζες έχουν ρυθμίσει δάνεια ποσού άνω των 30 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 1,5 εκατ. δανειολήπτες.

Τα δύο τρίτα αφορούν ρυθμίσεις καταναλωτικών δανείων και το ένα τρίτο περίπου ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα φθάσουν στο μεγαλύτερο σημείο τους μέσα στο 2015 και μετά, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση τους, γεγονός που θα αποτελέσει βασικό σημείο ανάκαμψης του τραπεζικού κλάδου


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες