ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ: Νεκρός 15χρονος μετανάστης! - RodosMagazine

Breaking

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ: Νεκρός 15χρονος μετανάστης!

ΈΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

Νεκρός 15χρονος μετανάστης – Τραυματίας Έλληνας λιμενικός 

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό εκτυλίσσεται στα νησιά της Δωδεκανήσου και ειδικότερα στη Σύμη, εκεί όπου πλωτό σκάφος της Frontex επιχείρησε να ακινητοποιήσει δουλεμπορικό που βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, έτοιμο να αποβιβάσει νέους μετανάστες στο νησί.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ2

Το δουλεμπορικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες  άνοιξε πυρ κατά του πλωτού σκάφους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυρών.

Στη Σύμη κείτεται νεκρό ένα 15χρονο παιδί, μετανάστης, ενώ έχουν τραυματιστεί ένας Έλληνας λιμενικός που υπηρετεί στη Σύμη στο κεφάλι και ένας εκ των φερόμενων ως δουλεμπόρων στο πόδι. Η ζωή τους, βάσει των πληροφοριών, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτή την ώρα ρυμουλκείται το σκάφος και μεταφέρονται οι μετανάστες.

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακολοδούκας, κληθείς να σχολιάσει το τραγικό περιστατικό, εξοργισμένος δήλωσε ότι στα νησιά λαμβάνουν χώρα σκηνές από σήριαλ, έκανε λόγο για μπάχαλο και αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, θα ζητήσει την παραίτηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που όπως είπε, έχει αφήσει χωρίς πλωτό την περιοχή εδώ και 4 μήνες (!) Οι σκηνές σοκαριστηκές στη Σύμη, όπου παιδιά και μετανάστες ούρλιαζαν και 6.000 τουρίστες είχαν μείνει άφωνοι (!).

ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ

Στη Σύμη, κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ  φιλοξενούνται σήμερα περί τους 600 μετανάστες, ενώ καθημερινά φτάνουν 300 περίπου νέοι.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες αστυνομικών και λιμενικών, μεταφέρονται την ημέρα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) 100 μετανάστες.

Ο δήμαρχος, καλεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να δράσει ειδική – επίλεκτη ομάδα, άμεσα.  “Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη από τις 14 Αυγούστου. Συμιακοί τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα πάρει τις μηχανές, τη βενζίνη και το σκάφος των δουλεμπόρων.

Θα ζητήσω την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου την ερχόμενη Δευτέρα”, αποκαλύπτει ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο δικαίωμα που έχει δοθεί σε όποιον βρει κάποιο σκάφος κτλ, να μπορεί να το πάρει.

Στις 6 το απόγευμα έφτασαν στη Ρόδο – σύμφωνα με τις πληροφορίες  με το πλοίο “Παναγιά Σκιαδενή” ο Έλληνας λιμενικός που τραυματίστηκε στη Σύμη και ο φερόμενος ως δουλέμπορος των διακινητών.

Προσωπικό ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ, τους μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”.

Πηγή: Black Monday.gr

*Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες