Άνοιξε το αεροδρόμιο Διαγόρας - Πραγματοποιούνται εκ νέου πτήσεις - RodosMagazine

Breaking

Άνοιξε το αεροδρόμιο Διαγόρας - Πραγματοποιούνται εκ νέου πτήσεις

11

 

Κανονικά εκτελούνται απο νωρίς σήμερα το πρωί, οι πτήσεις απο και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου, μετά την ολοκληρωτική αποκατάσταση της ζημιάς που είχε υποστεί ο διάδρομος προσγείωσης στο "Διαγόρας"

Συνεργεία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου, της ΔΕΥΑΡ  αλλά και ιδιώτες αποκατέστησαν τη βλάβη, και τοποθέτησαν ειδικό υλικό δίνοντας το διάδρομο και πάλι προς χρήση.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου έχει ομαλοποιηθεί και εξυπηρετούνται όλα τα αεροπλάνα.

Σημειώνεται οτι χθες, μετά την εμφάνιση του προβλήματος, ακυρώθηκε η προσγείωση 25 αεροπλάνων που ήταν προγραμματισμένο να έρθουν στη Ρόδο και κάποια απο αυτά κατευθύνθηκαν στην Κω, κάποια στο Ηράκλειο και κάποια στην Αθήνα.

Ορισμένες πτήσεις τσάρτερ μάλιστα, επέστρεψαν στα αεροδρόμια αναχώρησης.

Η διαχείρηση των πτήσεων απο το τμήμα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου μας γίνεται κανονικά, ζητώντας παράλληλα απο τους πιλότους τη λιγότερο δυνατή επιβάρυνση του διαδρόμου.

Για το λόγο αυτό, ζητούν απο τους πιλότους να "κοβουν" ταχύτητα, πριν φτάσουν στο σημείο της λακκούβας κατά την απογείωσή τους, ώστε να μην δημιουργήσουν φθορές στο σημείο εκείνο.

Τέλος επισημαίνεται οτι πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες αποκατάστασης όλου του διαδρόμου, όμως πριν μερικού΄ς μήνες είχε διαπιστωθεί ρωγμή στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία λόγω των καιρικών συνθηκών άνοιξε και έκοψε το διάδρομο στα δύο.

08:44

Μετά τις ολονύκτιες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν απο εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία, αποκαταστάθηκε η ζημιά στον διάδρομο προσγείωσης, και έτσι έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται οι πτήσεις απο και προς το αεροδρόμιο "Διαγόρας".

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροδρόμιο της Ρόδου έχει ξεκινήσει να  λειτουργεί κανονικά, πραγματοποιόντας τις πρώτες πτήσεις, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η παρέμβαση που έγινε από την Περιφέριεα Νοτίου Αιγαίου ήταν καθοριστική για να ολοκληρωθεί άμεσα η αποκατάσταση του έργου.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

1

2

3

22

 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες