Πιλότος καμικάζι σε πτήση προς Ρόδο - RodosMagazine

Breaking

Πιλότος καμικάζι σε πτήση προς Ρόδο

aeroplano_kataigida_625

ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ
Προερχόμενος από Θεσσαλονίκη και με 9 μποφόρ επεχείρησε δύο φορές προσγείωση, αλλά τελικά κατάλαβε το μεγάλο ρίσκο και επέστρεψε στην Αθήνα. Στις 2 τα ξημερώματα αναχώρησε από τον κόλπο της Ιαλυσού το Blue Star. Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί όλα τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς και οι προγραμματισμένες πτήσεις αεροσκαφών, ύστερα από μια νύκτα θρίλερ κατά τη διάρκεια της οποίας ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνεψαν πολλοί επιβάτες.

Το πιο σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 6.30 το απόγευμα σε πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Ρόδος. Εν μέσω σφοδρών νοτιοανατολικών ανέμων που επηρεάζουν ιδιαίτερα ο αεροδρόμιο της Ρόδου, ο πιλότος της συγκεκριμένης πτήσης επεχείρησε δύο φορές προσγείωση, αλλά και τις δύο ανεπιτυχώς και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες.

Τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, όσο και κατά τις προσπάθειες προσγείωσης του αεροπλάνου, οι επιβάτες κατατρομοκρατήθηκαν καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν συνεχώς σε κενά αέρος και έντονες αναταράξεις.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν μαθητές δύο λυκείων της Ρόδου οι οποίοι βρίσκονταν σε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Εξ αιτίας των έντονων αναταράξεων και του έντονου φόβου που είχε προκληθεί, σημειώθηκαν λιποθυμικά επεισόδια, με αποτέλεσμα οι αεροσυνοδοί να χρειαστεί να χορηγήσουν ακόμα και οξυγόνο σε ορισμένους μαθητές και άλλους επιβάτες.

Τελικά η πτήση θρίλερ πήρε τέλος, αφού ο πιλότος μετά το ρίσκο που είχε αναλάβει κατάλαβε ότι η προσγείωση δεν μπορούσε να γίνει στο αεροδρόμιο της Ρόδου και επέστρεφε στην Αθήνα όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Όπως έγινε γνωστό δύο μαθητές που είχαν λιποθυμήσει μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι κανένα άλλο αεροπλάνο δεν επεχείρησε προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς οι νοτιοανατολικοί άνεμοι ισχύος 9 μποφόρ μπορούσαν να αποβούν ακόμα και καταστροφικοί. Από την Υπηρεσία Αερολιμενικού Ελέγχου του αεροδρομίου της Ρόδου τονίζονταν ότι ο πιλότος της πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών ανέλαβε υψηλού ρίσκου προσωπική ευθύνη, αλλά ευτυχώς τελικά και ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης ο ίδιος κατάλαβε τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούσε το εγχείρημά του και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Από τους επιβάτες διατυπώνονται έντονα παράπονα και το γεγονός ότι σημειώθηκαν λιποθυμίες δείχνει και τη διάσταση του τρόμου που έζησαν στη συγκεκριμένη πτήση.

kairos_kakokairia_610

ΤΟ BLUE STAR

Το Blue Star με 450 επιβάτες απέπλευσε κανονικά από το λιμάνι της Ρόδου στις 5 το απόγευμα, αλλά λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής αναγκάστηκε να προσορμίσει στον κόλπο της Ιαλυσού όπου επικρατούσε ηρεμία.

Το πλοίο παρέμεινε στο ίδιο σημείο μέχρι τις δύο τα ξημερώματα, οπότε κόπασαν οι άνεμοι και η θαλασσοταραχή και έτσι μπόρεσε να αποπλεύσει και να συνεχίσει το δρομολόγιό του με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Η ΝΥΧΤΑ που πέρασε ήταν κυριολεκτικά εφιαλτική για τη Ρόδο καθώς οι σφοδροί νοτιοανατολικοί άνεμοι σάρωναν τα πάντα, αλλά ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν πολλές σοβαρές ζημιές, εκτός από το ξήλωμα υπαίθριων καλλιεργειών και θερμοκηπίων και το σπάσιμο λίγων δένδρων.

Σε διάφορα σημεία του νησιού σημειώθηκαν ανεμοστρόβιλοι, αλλά ήταν χαμηλής έντασης και δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες