Δεν πλήρωνε το προσωπικό της και καταδικάστηκε γνωστή ξενοδόχος της Ρόδου - RodosMagazine

Breaking

Δεν πλήρωνε το προσωπικό της και καταδικάστηκε γνωστή ξενοδόχος της Ρόδου

142603_20291

Ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ρόδου συνεχίστηκε χθες αργά το πρωί η εκδίκαση της υπόθεσης των 180 πρώην εργαζομένων σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού της Ρόδου. Η εξέταση της υπόθεσης που είχε ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου έτους 2013 συνεχίστηκε χθες προκειμένου η Δικαιοσύνη να καταφέρει να εξετάσει το σύνολο των εργαζομένων.
Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η διοίκηση της ιδιαίτερα γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας, που μεσουρανούσε στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, καταδικάστηκε για την μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της. Η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το προεδρείο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ρόδου αποφάσισε την καταδίκη της διοίκησης του ξενοδοχείου επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ.
Η υπόθεση αφορούσε στη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών σε 180 ξενοδοχοϋπαλλήλους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή του χρηματικού ποσού των περίπου 300.000 ευρώ, που αφορά σε οφειλόμενες αποδοχές περίπου δύο ετών, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάσχεση της μίας πτέρυγας του ξενοδοχείου της πρώην εργοδότριάς τους, προκειμένου να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα τους.
Στο πλαίσιο εξέτασης ανάλογων υποθέσεων από το ίδιο Δικαστήριο επρόκειτο να εκδικαστούν τα αιτήματα δύο ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονταν σε διαφορετικές, αλλά επίσης γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και οι οποίοι προσέφυγαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για παράβαση του νόμου περί επαναπρόσληψής τους. Ο πρώτος εργαζόμενος διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ και ο δεύτερος το ποσό των 15.000 ευρώ.

proodos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες