Ακυρώθηκε η επίσκεψη Σαμαρά στη Ρόδο λόγω Κύπρου - RodosMagazine

Breaking

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Σαμαρά στη Ρόδο λόγω Κύπρου

samaras ant

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Δραματικές οι εξελίξεις στη Μεγαλόνησο και ίσως χρειασθεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες. Άριστες οι εντυπώσεις των τοπικών φορέων από τις επαφές τους με τον Μ. Κεφαλογιάννη

Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Ρόδο το Α΄ Προσυνέδριο της Ν. Δημοκρατίας. Η άφιξη ή μη του πρωθυπουργού βρισκόταν σε εκκρεμότητα μέχρι την τελευταία στιγμή,λόγω των δραματικών εξελίξεων που σημειώνονται στην Κύπρο, για το Μνημόνιο, το κούρεμα των καταθέσεων, ακόμη δε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Μεγαλονήσου και εξόδου της από την Ευρωζώνη.

Εξ αιτίας αυτών των εξελίξεων και επειδή είναι πολύ πιθανό να μεταβεί ο πρωθυπουργός, σήμερα ή αύριο, στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απόφαση για ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Ρόδο, ελήφθη αργά χθες το απόγευμα, οπότε και ενημερώθηκαν οι τοπικοί παράγοντες της Ν. Δημοκρατίας και φυσικά ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, που βρίσκεται στο νησί από χθες το πρωί.

Το Α΄ Προσυνέδριο της Ν.Δ. θα ξεκινήσει κανονικά στις 11 το πρωί στο «Ρόδος Πάλλας», με πολλούς ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν στη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας, το ρόλο και τη μετεξέλιξη της Ν.Δ., αλλά και σε όλα τα καίρια τοπικά θέματα για τα οποία θα γίνουν εκτενείς αναλύσεις, με στόχο να προκύψει ένα ουσιαστικό πόρισμα, που θα αναλάβει να προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.

kefal_foreis_590

Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης στις επαφές που είχε χθες με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Και τούτο διότι δεν άκουγε απλώς τους συνομιλητές του και παρελάμβανε υπομνήματα, αλλά σε όσες περιπτώσεις ήταν εφικτό επικοινωνούσε με τους αρμόδιους Υπουργούς ή άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, έθετε υπόψη τους τα προβλήματα και ζητούσε απαντήσεις την ίδια στιγμή, όπως έγινε με το Επιμελητήριο, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Φαρμακοποιών, το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών ταξί, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και άλλους.

kefal_kons_yps_580

Όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ομολογούσαν ότι πρώτη φορά έβρισκαν τόσο πραγματική κατανόηση, καθώς και ουσιαστική ανταπόκριση.

kefal_kons_karik_580

Πάντως, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα ήταν πολύ χρήσιμη για τη Ρόδο, δεδομένου ότι όχι απλώς θα γινόταν συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα, αλλά θα δίνονταν και λύσεις σε πολλά από αυτά. Αλλά δυστυχώς, ο πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψή του, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

«Η προσυνεδριακή διαδικασία στη Ρόδο σηματοδοτεί τη νέα πορεία, η οποία πρέπει να υπάρξει για όλα τα κόμματα μετά από την κρίση την οποία περνάει ο τόπος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες ιδέες, με μια Ελλάδα πιο δυνατή και ισχυρή» επισήμανε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, ο οποίος έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού.

«Προχωρούμε σε έναν νέο διάλογο με το λαό και πιστεύουμε ότι, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της» τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, ενώ ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας δήλωσε ότι το αυριανό προσυνέδριο αποτελεί αφετηρία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πολιτικές τόσο για τον τουρισμό όσο και για τη νησιωτική πολιτική, που είχαν τεθεί προεκλογικά.

Φωτο: Nanev

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες