Εμπλοκές και αναβολή στις διαπραγματεύσεις με Τρόικα - RodosMagazine

Breaking

Εμπλοκές και αναβολή στις διαπραγματεύσεις με Τρόικα

troikasamaras_931555482

Εμπλοκή στο θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και στις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα και θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα 
Παραμένει ανοιχτή η παράταση πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων για ένα χρόνο ακόμα μέσω της ΔΕΗ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η τρόικα θα επιμείνει σε αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι αρνητικός, όμως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν πως δεν θα είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι ο απαιτούμενος εισπρακτικός μηχανισμός και επίσης δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός όσο εκείνος της ΔΕΗ.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών διαφωνούν με τον αριθμό των δόσεων τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και για τις δόσεις στην εφορία. Να θυμίσουμε ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 48 δόσεις και 36 δόσεις αντίστοιχα

Ωστόσο πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ούτε κάποιο κόλλημα ούτε κάποια δυστοκία στις διαπραγματεύσεις. Απλώς τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας και οι αξιωματούχοι δεν έχουν τελειώσει ακόμα την ενημέρωσή τους και τις απαραίτητες ενέργειες πριν τη συνάντηση.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταικούρα. Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες