168 ΝΑΙ στο πολυνομοσχέδιο - RodosMagazine

Breaking

168 ΝΑΙ στο πολυνομοσχέδιο

590_7eae39b7685f2f5003bcc87d83c14ca2.jpg
Με 168 "Ναι", 123 "Όχι" και ένα "παρών"... υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Συνολικά ψήφισαν 292 βουλευτές.






 Δεκτό κατά πλειοψηφία με 168 «ναι», 123 «όχι» και ένα «παρών» έγινε το πολυνομοσχέδιο κατά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Παρά τις Κασσάνδρες για τις δήθεν κυβερνητικές αρρυθμίες η κυβέρνηση βγήκε πιο ενωμένη παρά ποτέ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου.
Στο μεταξύ, «ναι» στο πολυνομοσχέδιο είπαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θόδωρος Σολδάτος προερχόμενος από τη ΝΔ.
Η συζήτηση διεξήχθη σε έντονο κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Ενδοκυβερνητικές τριβές προκάλεσε η τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία και τελικά έγινε μερικώς αποδεκτή.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε στους βουλευτές «Καλή Ανάσταση».
«Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική, είναι μόνο «διαχειριστής των ντιλς των αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν το Δημόσιο έκανε λόγο για «ανθρωποθυσία».
Για διγλωσσία κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης να καταθέτει νομοσχέδια που περιλαμβάνουν τα πάντα σε ένα άρθρο, σημειώνοντας πως το «σχέδιο εκτελείται πια με το δόγμα του σοκ και με τη διαδικασία του κατεπειγόντως», υποσκάπτοντας τις κοινοβουλευτικές μεθόδους.
Υπέρ της εξόδου απο το ευρώ, «αν χρειασθεί», τάχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ψέματα τα περί «εντός του ευρω και εκτός του Μνημονίου που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, ασκώντας κριτικά και στην κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δεν έδωσαν το «παρών» στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες