Τέρμα το τζάμπα νερό στους τσιγγάνους - RodosMagazine

Breaking

Τέρμα το τζάμπα νερό στους τσιγγάνους


“Αστραψε και βρόντηξε”, σήμερα το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης όταν ο αρχηγός των ΡΟΜΑ (σ.σ. αθίγγανοι) τον επισκέφθηκε προκειμένου να του ζητήσει να μεσολαβήσει για να τους επανασυνδέσει ο Δήμος (η ΔΕΥΑΡ) το νερό που τους το έχει κόψει από την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας προς τον κ. Στιροκλέα ότι «το τζάμπα δεν υπάρχει»!

Το μεσημέρι,  οι αθίγγανοι, επισκέφθηκε το Μέγαρο της Περιφέρειας αντιπροσωπεία ΡΟΜΑ που διαμένουν στην περιοχή μας, με επικεφαλής τον «βασιλιά» τους ζητώντας να συνεχίσουν να έχουν νερό όπως πριν. 


Η ΔΕΥΑΡ, ως γνωστόν, εμφανίζεται πλέον «ανένδοτη», ζητώντας από τους ΡΟΜΑ να υπάρξει συμβόλαιο για να τους επανασυνδέσει το νερό αφού υπήρξαν καταγγελίες για άσκοπη χρήση του.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ΡΟΜΑ δεν αποδέχονται ότι γίνεται κάτι τέτοιο και αντιτείνουν ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στον καταυλισμό 150 παιδιά που δεν έχουν νερό να πλυθούν και δεν μπορούν να πάνε σχολείο και επιπλέον θα αναγκαστούν να παίρνουν νερό από τις βρύσες ιδιωτών και θα είναι αναπόφευκτο να προκαλούν ζημιές!


Παράλληλα, οι ΡΟΜΑ θέτουν και το διαχρονικό αίτημά τους να τους παραχωρηθεί ένας χώρος με τις βασικές υποδομές.


Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, όμως, χθες ο κ. Μαχαιρίδης μιλώντας με τον αρχηγό τους λέγοντας του ότι αυτό δεν γίνεται διότι, ειδικά σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα τζάμπα και δεν μπορεί να πληρώνουν οι ροδίτες και ν’ αφήνουν το νερό να τρέχει άσκοπα.


Ο κ. Στιροκλέας προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο και ότι θα συμμορφωθούν με όσα τους λένε.


Δείτε σχετικό βίντεο της ροδιακής:

Πηγη:

Σελίδες