Έφτιαξαν τον καθρέφτη της ψυχής - RodosMagazine

Breaking

Έφτιαξαν τον καθρέφτη της ψυχής

image.ashx

 

«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο όμορφη;» ρωτάει με προσμονή η βασίλισσα, παραδομένη σε μια ακόμα εκδήλωση υπαρξιακής αγωνίας, καθώς τα σημάδια του χρόνου συνεχίζουν να «χαράζουν» το άλλοτε σφριγηλό και νεανικό πρόσωπο.


Η αμηχανία έρχεται να συναντήσει την ανησυχία, καθώς ο φόβος των γηρατειών υποκαθιστά σταδιακά την περιέργεια του παιδιού που βαδίζει προς την ενηλικίωση. Ο καθρέφτης στέκει πάντα εκεί. Μάρτυρας των αλλαγών του σώματος σε μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, που κάνει τον ανθρώπινο ψυχισμό να υποφέρει. Η απάντηση του είναι πάντα η ίδια. Κάθε πρωί…

Αν λοιπόν η αντιμετώπιση του καθρέφτη είναι το πρώτο βήμα για τη συμφιλίωση του ανθρώπου με την ιδέα του θανάτου, τότε τι θα συμβεί όταν η επιφάνεια αυτή μπορεί να δείξει εικόνες από το εσωτερικό του ανθρωπίνου σώματος; Την απάντηση δίνει ομάδα Γάλλων ερευνητών από το «University of Paris-South» μέσω μιας εντυπωσιακής εφεύρεσης που σίγουρα θα βάλει όσους… τολμήσουν να σταθούν μπροστά της σε ακόμα μεγαλύτερες σκέψεις!

Πρόκειται για μια ψηφιακή εγκατάσταση με καθρέφτη, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D και ακτίνες X, δίνοντας την ευκαιρία στο άτομο που στέκεται κάθε φορά μπροστά, να βλέπει μια κινούμενη εκδοχή του εαυτού του, χωρίς δέρμα, σε πραγματικό χρόνο

! Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ο «επαναστατικός» αυτός καθρέφτης ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος, επιτρέποντας στον θεατή να έρθει πιο κοντά με τον εσωτερικό του κόσμο και το κυριότερο να δει μπροστά στα μάτια του το πως αλληλεπιδρά κάθε στιγμή με το ίδιο του το σώμα.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες