Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ξενοδοχοϋπάλληλος μπροστά στον εργοδότη του.. - RodosMagazine

Breaking

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ξενοδοχοϋπάλληλος μπροστά στον εργοδότη του..

images

 

Τεράστιες και τραγικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τους ανεξόφλητους ξενοδοχοϋπάλληλους που απασχολούνταν στις τουριστικές επιχειρήσεις κατά τη θερινή περίοδο

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές, απογευματινές ώρες, στο ξενοδοχείο Doreta, όταν ο εργαζόμενος Α.Ψ. της επιχείρησης, εκδιώχθηκε με έξωση από την κατοικία που διέμενε διότι δεν είχε να καταβάλει τα χρήματα του ενοικίου του, και πήγε αγανακτισμένος στην εργοδότριά του ώστε να απαιτήσει να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα του.

Όμως και αυτή τη φορά η άρνηση της εργοδότριας να καταβάλει τα δεδουλευμένα στον υπάλληλο της, ήταν αιτία να προβάλει ένα κουζινομάχαιρο που είχε καλά κρυμμένο επάνω του, και να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μπροστά της, κόβοντας τα χέρια του ο 55χρονος Α.Ψ.

Επικράτησε πανικός, αλλά ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι κατάφεραν και έσωσαν τον αγανακτισμένο και απογοητευμένο συνάνθρωπό μας, αφού πρώτα κάλεσαν το ΕΚΑΒ

Ο υπάλληλος οδηγήθηκε έγκαιρα στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού μας όπου και ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αγωνίζονταν περισσότερο από 15 ημέρες με απεργιακές κινητοποιήσεις για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία αφορούν μισθούς αρκετών μηνών.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο έδειξαν ενδιαφέρον τόσο το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όσο και το ΠΑΜΕ το οποίο πάντα βρίσκεται δίπλα στο δίκιο του εργάτη, όμως τελικά όπως φαίνεται η εργοδοσία δεν συγκινήθηκε.

Όμως μέχρι πότε θα πρέπει οι εργαζόμενοι να ανέχονται τους εξευτελιστικούς μισθούς αλλά και να βιώνουν το ρίσκο των εργοδοτών τους, αφού οι περισσότεροι δεν εκταμιεύουν από τις καταθέσεις τους προσπαθώντας να αποπληρώσουν τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις από τρέχοντα έσοδα των επιχειρήσεων τους, όταν αυτές λειτουργούν με τη μέθοδο των all-incusive, γεγονός που τις έχει οδηγήσει στην αδυναμία ρευστότητας.

Μήπως είναι καιρός οι Εισαγγελικές Αρχές του τόπου μας να ασχοληθούν περισσότερο με αυτά τα κοινωνικά προβλήματα, αφού όπως έχουν οι πληροφορίες μας περισσότερο από το 60% των ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες