ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ - RodosMagazine

Breaking

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

image.ashx

 

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής, ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Tο πτώμα του νεαρού το εντόπισε ένα ζευγάρι που σταμάτησε στο σημείο νωρίς το πρωί της Κυριακής λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό τους. Βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε χωράφι στην περιοχή Κάτσικα, 60 μέτρα από χωματόδρομο και σε απόσταση 500 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή.
Δίπλα από το πτώμα βρισκόταν ένα μαχαίρι, το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν ακόμη σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις «δείχνουν» αυτοκτονία

Σε αυτοκτονία, πιθανόν με κόψιμο των φλεβών στα χέρια -καθώς το το πτώμα φέρει τραύμα στον καρπό-
αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κι εκτιμήσεις ιατροδικαστών, ο θάνατος του αγνοούμενου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής. Ο νεκρός βρέθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, ενώ φέρει τραύματα και από επιθέσεις άγριων ζώων.

Ωστόσο οι ιατροδικαστές κι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τα ευρήματα αυτά λόγω της σήψης του πτώματος του 20χρονου. Οι αξιωματικοί εξέτασαν αν ο άτυχος σπουδαστής σύρθηκε ή μεταφερθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε από άλλο μέρος και τα αρχικά ίχνη που βρήκαν δεν επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ωστόσο δεν είναι κατηγορηματικά σε αυτό το στάδιο των ερευνών.

Σύμφωνα με πηγές, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του.

Το χρονικό της ανεύρεσης

Πιο συγκεκριμένα, στις 7.40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση για την ανεύρεση πτώματος σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και ο ιατροδικαστής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Αρχικά οι αστυνομικοί είδαν πως πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας. Επειδή τα ρούχα του έμοιαζαν πολύ με εκείνα που φορούσε ο νεαρός την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενημερώθηκε και ο θείος του παιδιού Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επιτόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του, το πτώμα του οποίου εκτιμάται πως παρέμεινε στο συγκεκριμένο σημείο περίπου 30 ημέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα:

1

2

3

4

 

Πηγές αναφέρουν ότι ο νεκρός φορά μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, στοιχείο που παρέπεμψε τις αρχές στον αγνοούμενο φοιτητή, καθώς το ίδιο σήμα έφερε η μπλούζα του τη μέρα που εξαφανίστηκε.

image.ashx

 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα δυσκολεύει τις έρευνες λόγω της μορφολογίας του αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί έναν μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα, οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν πως στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί (σημειώνεται πως είχαν σταλεί κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα), καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές, αλλά πιθανόν λόγω του σημείου όπου βρισκόταν το πτώμα (χαμηλή βλάστηση) δεν ήταν εύκολη η ανεύρεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα έχει προκληθεί έντονη αστυνομική κινητοποίηση στα Ιωάννινα, ενώ στη Γαλακτοκομική Σχολή οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι, καθώς η εξέλιξη ανοίγει νέο κύκλο ανακρίσεων, μαρτυριών και ερμηνειών, που ίσως δώσουν απαντήσεις στο αίνιγμα της εξαφάνισης και του θανάτου του παιδιού.

Η μέρα της εξαφάνισης

Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν τα ίχνη του 20χρονου χάθηκαν ξαφνικά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του συνεσταλμένου Βαγγέλη περίμεναν καρτερικά εδώ και 38 ημέρες ένα θετικό νέο, ένα στοιχείο που θα ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισής του. Σήμερα ωστόσο, Κυριακή 15 Μαρτίου, η ανακάλυψη του πτώματος νεαρού άνδρα κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα φαίνεται πως φέρνει τον τραγικό επίλογο στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε, μετά το γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία.

Ο συγκάτοικός του αναφέρει ότι ο 20χρονος βγήκε από το δωμάτιο για να επισκεφτεί τις εξωτερικές τουαλέτες. Όταν επέστρεψε ωστόσο κάτι είχε συμβεί και ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος· πήρε τα κλειδιά και φορώντας μόνο το φούτερ του έφυγε δίχως να πει πού πάει.

Καταγγελίες για bullying

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τα καψόνια που φέρεται να δεχόταν ο Βαγγέλης από ομάδα συμπατριωτών του, και τα οποία μπορεί ενδεχομένως να συσχετίζονται με την εξαφάνιση ή την τραγική του κατάληξη.

Η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί σίγουρο ότι ο άτυχος Βαγγέλης περνούσε μια «κόλαση» από την εν λόγω παρέα, τα μέλη της οποίας τον ενοχλούσαν συστηματικά σε σημείο... βασανισμού. Μαρτυρίες συμφοιτητών του αναφέρουν ότι τον έκλειναν μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν λεφτά για να τραγουδήσει, ενώ ο 20χρονος έκανε μπάνιο στις 3.00 τα ξημερώματα για να μην του κλείνουν το ζεστό νερό!

Η αστυνομία αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψόνια» σε βάρος του Βαγγέλη, καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνονται, αλλά και κάποιες άλλες είναι αντιφατικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές από τις καταθέσεις συμμαθητών, διδασκόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, συγγενών και άλλων προσώπων, ο ίδιος ο σπουδαστής πέρυσι την άνοιξη, όταν τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής δωματίου, απέφυγε να μιλήσει για τα περιστατικά εκφοβισμού. Ο 20χρονος, μάλιστα, συνέχιζε να συναναστρέφεται με την παρέα των Κρητικών, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν οι συμμαθητές του.

1

2

3

4

5

 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες