Αυθαίρετο το έργο του νέου λιμανιού της Σύμης; - RodosMagazine

Breaking

Αυθαίρετο το έργο του νέου λιμανιού της Σύμης;

symi1-690x450-620x330

 

Το έργο κάπου το έχουμε ξαναδεί εδώ στη Νάξο. Μόνο που τώρα μιλάμε για την Σύμη, στα Νότια Δωδεκάνησα λόγω του ότι υποβλήθηκε πρόσφατα εξώδικη αναφορά, από δικηγόρο των Αθηνών (εκπροσωπεί δύο κατοίκους της… Αττικής), για σοβαρές παρατυπίες στην κατασκευή του νέου λιμένα της Σύμης.

Με την αναφορά του δικηγόρου, που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, ζητείται να διακοπεί άμεσα η εκτέλεση του αυθαίρετου έργου και να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος κατά υπαλλήλων του Λιμενικού Ταμείου για παράβαση καθήκοντος.

Προειδοποιεί άλλως ότι αν δεν διακοπούν άμεσα οι εργασίες, μέχρι την 20ή Αυγούστου 2015, θα προβεί σε καταγγελία προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την αναφορά το έργο παρουσιάζει σοβαρότατες παρατυπίες (κατ΄ επιεική διατύπωση) από άποψη σχεδιασμού, αδειοδοτήσεων και υλοποίησης.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες είναι ελλιπέστατες, δεν περιλαμβάνουν κτιριακή υποδομή, συγκοινωνιακή μελέτη, δίκτυα και δεν εξασφαλίζεται επαρκής οδική πρόσβαση για πεζούς και οχήματα, η δε σχεδιασθείσα είναι εσφαλμένη και δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα. Και το χειρότερο; Με δεδομένο ότι η Σύμη από το 2011 έχει κηρυχθεί όλη ως αρχαιολογικός χώρος, θα έπρεπε να υπάρχουν αλλαγές στις μελέτες (αν και είναι από το 2007 και όφειλε να ολοκληρωθεί το 2014 αλλά τα έργα ξεκίνησαν μόλις το 2013) για να καλύψουν και αυτό το ενδεχόμενο όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Το έργο, όπως τονίζει, είναι πλέον αυθαίρετο και συνεπώς θα πρέπει να διακοπεί η κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες