ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΤΑΡΑΣ (Who is Who) - RodosMagazine

Breaking

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΤΑΡΑΣ (Who is Who)

Σταύρος Σιταράς




Γεννήθηκε στο Θολό ποτάμιι της Χίου  από μία  φτωχή και ταπεινή οικογένεια. 

Εζησε δύσκολα χρόνια, φτωχά, που τον ανάγκασαν να κάνει διάφορες δουλειές στα χωράφια για να συνεισφέρει στην οικογένεια!

Απο μικρός ήταν ένα παιδί έξυπνο,  Ανήσυχο,γεμάτος ενθουσιασμό και όνειρα για την ζωή.

Στις συνθήκες αυτές η αγωνία για επιβίωση τον αναγκάζουν να μπαρκάρει σε ενα πλοίο για ένα καλύτερο μέλλον και αποβιβάζεται στην ΄Νέα Yόρκη αναζητώντας την εκπλήρωση του ονείρου του. Η εργασία σκληρή, το μεροκάματο μικρό, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Σιγά σιγά αποκτά την Αμερικανική κουλτούρα, φτιάχνει την δική του εταιρία την .όπου καταπιάνεται και πετυχαίνει να μπει στις μειονότητες της μεσαίας κοινωνικοοικονομικής νεοϋορκέζικης τάξης. Αλλα  κυκλοφορεί μέσα στο σύννεφο της καταγωγής του διαφυλάττοντας με τη ζωντανή του ύπαρξη και την πραγματική πατρίδα του την Ελλάδα 

Δε θέλει να φανεί αχάριστος απέναντί της, γιατί η αχαριστία είναι κακό πράγμα λέει.. και τιμωρείται! Δηλώνει ότι, παρόλο που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί μακριά της για πολλά χρόνια, ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του. Τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές

Με την ιεροτελεστία της γραφής του θυμάται και δημιουργεί σημερινούς κόσμους,γράφοντας ποιήματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Έλληνες! που κάποιες φορές γίνεται  καυστικός  θέλωντας να μας αφυπνήσει για ότι συμβαίνει, Όμως παραμένει μία μεγάλη ψυχή!  

Η ψυχή του μετανάστη που πάντα παρέμεινε ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

Μερικά απο τα ποιήματά του:

ΞΥΠΝΑ EΛΛΗΝΑ
ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ ΕΥΦΟΡΙΩΝΟΣ
ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ
ΧΑΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΑΞΙΕΣ
ΡΟΔΟΣ Η ΑΙΩΝΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΟΙ ΗΘΙΚΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΣΕΠΤΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ
ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Η ΕΑΥΤΟΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Λοφοσείστης
ΩΡΑΙΑ ΙΕΡΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΜΑΝΑ
ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Έλληνες της Φύσης και της Αρετής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες