Αντάρτικο πόλης με μικροπωλητές και …Μαυριτανούς! - RodosMagazine

Breaking

Αντάρτικο πόλης με μικροπωλητές και …Μαυριτανούς!

mikropolites

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» τα προβλήματα δεν λύνονται. Οι υπεύθυνοι για την πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης ζητούν τώρα ρέστα! Και στους μικροπωλητές δείχνουν το δρόμο προς τον καιάδα και μάλιστα πριν τους κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων!

Θερμός μήνας προβλέπεται ο Μάρτιος, ύστερα από το «αποφασίσζομεν και διατάσσομεν» του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου Μπάμπη Ευθυμιάδη και του αντιδημάρχου για την καθαριότητα Γιάννη Περδίκη. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο και για «αντάρτικο πόλης», ειδικά σε ό,τι αφορά τους μικροπωλητές, όπως συνέβη άλλωστε και στο παρελθόν και συγκεκριμένα επί Γιαννόπουλου που σημειώθηκαν ακόμα και απόπειρες αυτοκτονίας στο Νεώριο όπου τα καροτσάκια με τα τουριστικά είδη.

Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν συμπτωματικά χθες τόσο ο Μπάμπης Ευθυμιάδης, όσο και ο Γιάννης Περδίκης, δεν αποτελούσαν απλώς τελεσίγραφα, αλλά στρατιωτικού τύπου διαταγές – το μόνο που δεν αναφερόταν είναι ότι «οι παραβάτες της παρούσας θα εκτελούνται χωρίς δίκη, για εσχάτη προδοσία».

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ, το στρατιωτικό ανακοινωθέν του Γιάννη Περδίκη, αποτελεί εκτός των άλλων πρόκληση και προσβολή προς το σύνολο των κατοίκων της Ρόδου, προς τους οποίους μετατοπίζει την ευθύνη για την πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης (δυστυχώς τη Ρόδο), στους πολίτες, επειδή, λέει βγάζουν στους δρόμους ογκώδη αντικείμενα που προσβάλλουν την αισθητική ενός ειδυλλιακού τοπίου!

skoupidia3_28_12_12

Βεβαίως, υπάρχει θέμα με τα ογκώδη αντικείμενα που αφήνονται από πολίτες δίπλα στους κάδους, αλλά είναι αυτά που χαλάνε τη …μόστρα του Γιάννη Περδίκη και εκτοξεύει απειλές κατά πάντων; Το πρόβλημα βρίσκεται στη διαλυθείσα Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών για την αποκομιδή τους, εδώ και πολύ καιρό,, διότι δεν υπάρχουν ούτε αυτοκίνητα, ούτε το απαιτούμενο προσωπικό.

Εάν δεν καλλιεργηθεί κλίμα συνεννόησης και εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι απειλές δεν πρόκειται να αποδώσουν. Άλλωστε ο ίδιος χαρακτήρισε τους Ροδίτες …Μαυριτανούς, επομένως ας μην έχει και πολλές απαιτήσεις – τρόπος του λέγειν…

Ο κ. Περδίκης αξιώνει επιπρόσθετη αμοιβή για την παραλαβή των ογκωδών αντικειμένων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά γιατί να μην ζητήσουν και οι πολίτες επιστροφές των χρημάτων που επί δύο χρόνια πληρώνουν για να είναι η πόλη καθαρή και αντί αυτού κατάντησε η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης – της Μαυριτανίας, ίσως, εξαιρουμένης; Όταν τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο δρόμος δεν μπορεί να είναι μονής κατεύθυνσης.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Η ανακοίνωση πολεμικού ύφους και νοοτροπίας, για τους μικροπωλητές και τα καρότσια τους, το μόνο που θα κάνει, είναι να ανάψουν πολύ νωρίς τα αίματα και να γίνει μιας άλλης …Μαυριτανίας!

Το τελεσίγραφο ορίζει να απομακρυνθούν τα καρότσια από τους ιδιοκτήτες τους, εντός πέντε ημερών, διαφορετικά θα τα μαζέψει ο Δήμος και θα τα πετάξει στα σκουπίδια. Όμως ούτε λόγος δεν γίνεται τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι που και πώς θα δουλέψουν. Απλώς ο Δήμος τους δείχνει την πόρτα προς τον καιάδα.

Και πιστεύουν, αλήθεια, στο Δήμο ότι έτσι θα λυθούν α προβλήματα; Δεν ξέρουν ότι όταν η εξουσία βγάζει γλώσσα, οι πολίτες μπορεί να της την κόψουν;

Rodosalarm

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες